Przepis pochodzi ze starego zeszytu na sernik gotowany .
Bardzo się broniłam przed jego wykonaniem .... teraz już wiem , ile straciłam .
Polecam każdemu , bo warto !
Najlepszy jest na drugi dzień po przygotowaniu .
Składniki :
Ciasto :
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
2 jajka
0,5 kostki masła
2 łyżki miodu
2 łyżki śmietany 18%
1 łyżeczka sody
Masa serowa:
1 kg tłustego zmielonego sera
3/4 szklanki cukru
5 jajek
1 kostka masła
1 szklanka mleka
budyń śmietankowy bez cukru
zapach waniliowy
Ser zagotować z cukrem , masłem , jajkami i zapachem ( trzeba często mieszać) . W szklance mleka rozpuścić budyń , dodać do sera , doprowadzić do wrzenia.
Składanie :
1 placek , pół masy serowej (gorącej ) , na to drugi placek i druga porcja sera .
Przykrywamy trzecim plackiem i polewamy polewą .
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz