niedziela, 16 marca 2014

Karkówka marynowana Małgosi

Przepis wart wypróbowania . Karkówka wychodzi smaczna i bardzo delikatna w smaku .
Polecam !




Składniki zalewy na 2 kg karkówki :

2 całe jajka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki majonezu
2 łyżki przyprawy w płynie typu maggi ( dałam sos sojowy )
2 łyżki słodkiej papryki
2 łyżki soli
czosnek wg uznania ( wycisnęłam 2 ząbki )





                                Karkówkę kroimy na plastry około 3 cm .
                                           
                      Mieszamy wszystkie składniki zalewy . 
                                       
      Kawałki mięsa maczamy w zalewie i układamy w naczyniu żaroodpornym . 
                              Odkładamy w chłodne miejsce na 12  godzin.

                      Na drugi dzień obsmażamy plastry mięsa na złoty kolor .







    Po obsmażeniu układamy mięso ponownie w naczyniu i pieczemy
                w temperaturze 180 stopni około 2 godziny .
                                      Smacznego !





Małgosiu G.  dziękuję za przepis  .






1 komentarz: