niedziela, 9 lutego 2014

Karkówka inaczej



Ten przepis gości u nas często . Jest prosty w wykonaniu  a dzieci się  po prostu zajadają .
Przygotowanie zajmuje około 30 minut a pieczenie około godzinę .
Fajny pomysł do wypróbowania  . Polecam .


                                          Składniki :
                                            ( na 8 porcji )
                                           1,5 kg karkówki
                                           0,5 kg wędzonych wędlin ( boczek , kiełbasa)
                                           3 duże celule
                                           8 ziemniaków ( średnie )
                                           ketchup , musztarda , majonez ,
                                           pieprz do smaku


Karkówkę , ziemniaki i wędzonki  kroimy w plastry , a cebulę w piórka .  Mięso delikatnie rozbijamy tłuczkiem z jednej strony  . Na każdą porcję potrzebny jest  około 40 cm pasek folii aluminiowej .
Kolejno układamy :



Zawijamy folię i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni około 50 minut .
Następnie delikatnie rozwijamy folię u góry i dopiekamy jeszcze 10 minut .
Smacznego .





2 komentarze:

  1. Zrobiłam wczoraj. Byłam zaskoczona bo wyszło pyszne. Dodałam jeszcze czerwoną paprykę, która super się upiekła, a na koniec dodałam jeszcze żółty, starty ser i jeszcze 10 minut zapiekłam Super. Polecam

    OdpowiedzUsuń
  2. Mega !
    Dziękuję za podpowiedź . Wypróbuję na pewno ;)

    OdpowiedzUsuń