sobota, 28 czerwca 2014
Pieczone pierogi z kurczakiem
Można je jeść na ciepło i na zimno . Najlepiej smakują podane z sosem czosnkowym.
Przygotowanie ich zajmuje niewiele czasu .
Składniki :
( na około 30 sztuk)
1 kostka masła
1 kostka tłustego twarogu
1,5 szklanki mąki
3 łyżeczki ziół prowansalskich
sól , około pół łyżeczki
pieprz do smaku
2 podwójne filety z piersi kurczaka
Z podanych składników szybko zagniatamy ciasto i wstawiamy na pół godziny do lodówki .
W tym czasie przygotowujemy nadzienie . Filety z piersi kurczaka kroimy w kostkę i lekko je przyprawiamy ( ja dałam trochę soli i świeżo zmielony kolorowy pieprz ) .
Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 3 mm , wycinamy kółka , nadziewamy farszem i zlepiamy.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Pieczemy na ciemno złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 160 stopni . Smacznego !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz