piątek, 2 października 2015
Pasztet z cukinii
Kolejny przepis od Małgosi wart powtórzenia ....
Na tarce jarzynowej ścieramy :
cukinię ( waga około 1 kg przed obraniem ) , odciskamy sok
2 średnie marchewki ( obrane )
2 cebule
20 dkg sera żółtego
Dodajemy kolejno : drobno pokrojony pęczek pietruszki , 1.5 szklanki bułki tartej , 4 żółtka ( białka ubijamy osobno ) , 1/3 szklanki oleju . Składniki mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem ( dałam jeszcze 2 duże ząbki czosnku ) . Na koniec dodajemy ubite białka jaj i delikatnie wszystko mieszamy .
Pieczemy 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni z termoobiegiem , lub dłużej bez termoobiegu do zarumienienia ( sprawdzamy patyczkiem ) .
Smacznego !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz